Ere-gouverneur plant een boom

Bij zijn afscheid als gouverneur van de provincie Limburg beloofde Herman Reynders 120 bomen aan alle gemeenten en diensten waarmee hij goed had samengewerkt tijdens zijn gouverneurschap. Zo kwam hij op C-Mine ook een boom planten

Weg naar As wordt FairTradestraat

10 jaar geleden behaalde de stad Genk als één van de eerste Vlaamse steden de titel van FairTradegemeente.. Genk wil een Vijfsterren FairTradegemeente worden. Daarom moeten in Genk een aantal FairTradestraten komen. Dit betekent dat minstens 30 huisgezinnen uit een straat het engagement aangaan om 4 maal per jaar FairTrade producten kopen

 

Bekijk het filmpje

Alternatief Valentijnsdiner

Groen Genk nodigde mensen uit om voor 25 € te genieten van een Valentijnsdiner. Voor elke betalende deelnemer nodigde men  iemand uit die zich dat niet kan permitteren. Verschillende organisaties en politieke partijen zetten de schouders onder dit waardevol initiatief.

Bekijk het filmpje

Wapenstilstand

Op 11 november wordt stilgestaan bij het einde van WO I. In Genk gaat er eerst een misviering door in de St-Martinuskerk waarna bloemen worden neergelegd bij het monument van de gesneuvelden aan het oud gemeentehuis. Nadien gaat het naar het stedelijk kerkhof waar ook hier bloemen worden neergelegd. Opmerkelijk is de desinteresse van onze Genkenaren. Geen jeugd,  geen militairen van eenheden waar Genk mee gelinkt is, zelfs geen schepenen op 1 na of gemeenteraadsleden op 1 na. En dan zogenaamd  maar werken aan de gedachte “nooit meer oorlog”

Bekijk het filmpje

Mars voor de toekomst

Uiteraard was de sluiting van Ford Genk een donderslag bij heldere hemel.  Er werd een Mars voor de toekomst georganiseerd om de toekomstige werkgelegenheid onder de aandacht te brengen. 20.000 mensen liepen mee in de mars die op C-Mine eindigde met optredens en speeches.

Bekijk het filmpje

Oorlogslachtoffers herdacht

Elk jaar herdenkt het Onafhankelijkheidsfront de slachtoffers van WO II. Het onafhankelijkheidsfront was de grootste verzetsorganisatie die in 1941 opgericht werd op initiatief van de Komunistische Partij van België. Zij fungeerde als koepelorganisatie waar ook verzetsstrijders uit andere gezinten en politieke strekkingen in meevochten.

Bekijk het filmpje