De Luidste Post

De laatste post van de Fordarbeiders werd omgedoopt tot “Luidste Post’. Het was de bedoeling om op 18 december 2014 zoveel mogelijk lawaai te maken in Limburg. In Genk lukte dat aardig. Maar het stond in schril contrast met wat aan de poorten van de fabriek gebeurde

 

Bekijk het filmpje

Opendeurdag in het PLOT

Het PLOT  is het opleidings- en trainingscentrum van de Provincie Limburg. Het is gelegen in Zwartberg op de Marcel Habetslaan. Hier worden politie, brandweer en hulpdiensten voor korte of voor langere tijd opgeleid. Tijdens de Opendeurdag waren er allerlei demonstraties van o.a. de politiediensten.

Bekijk het filmpje

Mars voor de toekomst

Uiteraard was de sluiting van Ford Genk een donderslag bij heldere hemel.  Er werd een Mars voor de toekomst georganiseerd om de toekomstige werkgelegenheid onder de aandacht te brengen. 20.000 mensen liepen mee in de mars die op C-Mine eindigde met optredens en speeches.

Bekijk het filmpje

Thorpark krijgt eerste gebouw

Het terrein van de oude mijn van Waterschei is bedoeld om er EnergyVille te bouwen. Dit wordt een bedrijventerrein waar men zich volledig zal toeleggen op de energie van de toekomst. EnergyVille wordt een Europees erkend onderzoekscentrum met als partners KU Leuven, VITO,  IMEC en LRM.  Als eerste gebouw wordt de Incubathor gerealiseerd, een hypermodern gebouw waar nieuwe bedrijven in de sector kunnen opstarten.

Bekijk het filmpje