Marqueteurs schenken kunstwerk

De Vereniging van Marqueteurs bestaat 10 jaar in Genk. Marqueterie is een oude techniek waarbij verschillende materialen door elkaar worden gebruikt in geometrische of figuratieve motieven. De materialen kunnen allerlei soorten hout of goud, zilver en of paarlemoer zijn. Voor Stad Genk hadden zij een kaart van Genk gemaakt met alle wijken in een andere houtsoort.

Bekijk het filmpje

Euregio bestaat 35 jaar

Euregio Maas Rijn bestaat 35 jaar. Het is een grensoverschreidend samenwerkingsverbond tussen 5 regio’s; Belgisch Limburg, Nederlands Limburg, de Regio Aken, de provincie Luik en het Duitstalig deel van België. In dit gebied worden allerlei projecten uitgewerkt, gepatroneerd door Europa, die ten goede komen aan zo’n 4 miljoen inwoners

 

Bekijk het filmpje

Taxi Taxi wordt lachen geblazen

Het Nieuw Genker Toneel brengt op 19, 25 en 27 november het eerste stuk van het seizoen op de planken van de schouwburg van het stadhuis. Het een klucht van Ray Cooney, Taxi Taxi.  Een man heeft twee echtgenotes, een in Genk en een in Hasselt. Hij kan daar goed mee leven tot hij in het ziekenhuis belandt. Regiseur René Meuwis staat borg voor de regie

Bekijk het filmpje

50 jaar Scouts Genk centrum

In 1961 zouden 3 jonge kerels, Erik Lambrechts, Robert Bijnens en Paul Olijff het initiatief nemen om een scoutsgroep in Genk op te richten. De scoutsgroep zou in die jaren niet alleen blijven bestaan, maar tot een van de sterkste scoutsgroepen van Vlaanderen uitgroeien. Deze verjaardag werd officieel gevierd in C-Mine

Bekijk het filmpje

Carnavalseizoen geopend in Genk

Traditioneel begint het nieuwe Carnavalseizoen op de elfde van de elfde. In Genk wordt de start gegeven met de aanstelling van de nieuwe Stadsjeugdprins. Jefke Bergmans of Jef I werd aangesteld als nieuwe Jeugdprins. Hij is 11 jaar en de zoon van de 39ste Stadsprins Jan Bergmans. Jef heeft nog een oudere zus van 12 en een jongere broer van 8. Hij speelt volleybal bij Racing Genk en is lid van het zangkoor Popcorn van Termien.

Bekijk het filmpje

Moslims vieren met niet-moslims

Het is stilaan een traditie geworden dat de Genkse Moslims na hun Offerfeest op de Genkse marktdag gratis hapjes en thee uitdelen. De traditie wil dat het vlees van de schapen die geslacht worden voor een derde deel zelf wordt gehouden voor de eigen familie, een derde wordt gedeeld met vrienden en kennissen en een derde deel wordt geschonken aan de armen.

Bekijk het filmpje

Sint Martinusvuur

Na de Sint Martinusstoet wordt op het Evenementenplein de traditionele vuurstapel, het Sint Martinusvuur, ontstoken. Alle kinderen en jongeren die met de stoet zijn meegegaan worden dan ook nog vergast op een vuurspektakel. Dit jaar waren er vuurspuwers, fakkelakrobaten en luchtakrobatie te zien. De show was van een zeer goede kwaliteit. Dan werd het Sint Martinusvuur aangestoken door Sint Martinus, door burgemeester Wim Dries en door minister Jo Vandeurzen. De show werd nog afgesloten met een buitengewoon mooi vuurwerk.

 

Bekijk het filmpje

Feeërieke Sprookjestocht in Molenvijverpark

Ook de vierde editie van de Grabbel&co Sprookjestocht werd een succes. Meer dan 800 Genkse kinderen en ouders lieten zich verrassen door een reeks sprookjesfiguren. Doorheen het Molenvijverpark werden in totaal 14 sprookjes uitgebeeld. Meer dan 30 animatoren van de Genkse grabbelpas werkten met man en macht aan een  betoverend resultaat waar jong en oud heel veel plezier beleefden.