Sloveens Paasontbijt

De Sloveense gemeenschap viert Pasen nog op haar traditionele manier. Op Paasmaandag komen ze na de mis samen in Nas Dom om er een ontbijt te nemen met harde eieren (tranen van Christus), een speciale gerookte hesp (lichaam van Christus) met mierikswortels en een ringvormige cake (de doornkroon van Christus). De Eucharistieviering wordt altijd muzikaal verzorgd door het Sloveens koor Slomsek uit Maasmechelen.

Bekijk het filmpje

Vliegtuigje crasht

Een piloot uit Charleroi crashte met zijn sportvliegtuig op de vlieghaven van Zwartberg. De piloot moest wel naar het ziekenhuis, maar had al bij al veel geluk. Het vliegtuigje zal niet meer in onderhoud moeten, al was het daarvoor naar Zwartberg gevlogen.

Bekijk het filmpje

Kinderkunstenfabriek

Voor de elfde maal organiseert de Cultuurdienst de Kinderkunstenfabriek. Kinderen kunnen hier samen met echte beeldende kunstenaars een week lang hun creativiteit kwijt. Zaterdag is er dan een grote tentoonstelling in de gebouwen van Dynamo Winterslag waar iedereen de kunstwerkjes kan komen bewonderen

Bekijk het filmpje

Paasspel in Kolderbos

Verschillende organisaties zoals Scouts Termien, de Chiro De Schakel, Geneeskunde voor het Volk, Jeugdwerking Genk-Zuid en buurtwerk Kolderbos en d’Ierd organiseerden een spelronde in de tuin van het jeugdhuis van Kolderbos.

Bekijk het filmpje