Virtuele Open Bedrijvendag door Corona

Al 30 jaar gaat op de eerste zondag van oktober de Open Bedrijvendag door. Dit jaar kon men geen bedrijven bezoeken maar werd er gezorgd dat men op de Phone of op de PC virueel werd meegenomen in een 7-tal bedrijven. Dit werd voor het ganse land gerealiseerd door het Genks bedrijf “Painting with Ligth”

Met de motor voor het goede doel

De “Distinguished Gentleman’s Ride” vertrok dit jaar in 12 Belgische steden, waaronder ook in Genk. De DGR haalt sponsorgeld op om te geven aan het prostaatkankeronderzoek. verleden jaar werd 6 miljoen dollar ingezameld  door 116.000 motorrijders in 104 landen.

Herdenking Ostarbeiters in Waterschei

In de WO II werden willekeurige mannen en vrouwen in Oekraïne en Polen, gedeporteerd naar Genk om voor de Duitsers in de mijnen te werken. Ze verbleven in barakkenkampen in Waterschei en Winterslag, in de meest ongezonde omstandigheden en met onvoldoende voedsel.

Expo “Wolven in Limburg” geopend

Natuur en Bos heeft een tentoonstelling geopend in Thor Central op Thor Park over “Wolven in Limburg”. Men kan de expo bezoeken elke woensdag vrijdag, zaterdag en Zondag van 13 tot 18u. Je krijgt er antwoord op alle vragen over het verschijnsel van de wolven in ons land

Zoek rust aan onze Kust

In Coronatijden wordt ons gevraagd om druk bezochte plaatsen te mijden. Wanneer je het te druk op de dijk van onze kust vindt, raad ik je aan om eens een fiets of autotocht te maken in het achterland, bijvoorbeeld in “Bachte de Kupe”

Mondmaskerplicht wordt uitgebreid

Iedereen die op de wekelijkse markten in Genk kwam moest een mondmasker dragen. Sinds 27 juli is het dragen van een mondmasker altijd verplicht in het ganse centrum van Genk en in de winkelstraten Hoevezavellaan, Stalenstraat en Vennestraat. Ook moet men een mondmasker bij zich hebben om het te kunnen gebruiken als het te druk wordt in andere straten van Genk

75 jaar geleden eindigde WO II

75 jaar geleden gaf Nazi-Duitsland zich over op 8 mei 1945. Wat voor ons een feestelijke herdenking had moeten worden werd het een herdenking in mineur. De coronamaatregelen verhinderde bijeenkomsten. Schepen Anniek Nagels legde dan helemaal alleen bloemen neer aan de oorlogsmonumenten.

Fotoproject “Focus” van start

De dienst Cultuur nodigde een vijftigtal amateurfotografen uit van de verschillende Genkse Fotokringen. Zij zullen de komende weken in en rond foto’s maken over de Bib. In september komt er dan een tentoonstelling van dit fotomateriaal