Design Triënnale in C-Mine

Het thema van deze tentoonstelling is “Conflict en Design”. Men ziet er hoe designers omgaan met conflictsituaties op gebied van natuur, economie  en  maatschappij. Ook zie je hoe designers hulpmiddelen aanreiken op het niveau van de ontwrichte samenleving. Je kan er rustig in gesprek gaan met de designers zelf. De speciale tentoonstelling loopt nog tot 9 maart 2014

Bekijk het filmpje

Boekbinders en kalligrafen stellen tentoon in de Bib

 De Genkse Vereniging van Boekbinders heeft  ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan in samenwerking met Lettercollectief Limburg een tentoonstelling georganiseerd in de Genkse bibliotheek. Gedurende de hele maand december 2013 zullen de originele kalligrafiewerken, uitgebreid met een aantal andere werken van de leden én de ingebonden katernen worden tentoongesteld.

Bekijk het filmpje

Jongeren leren games maken

Een maal in de maand komen een veertigtal jongeren tussen 7 en 17 jaar samen om met de hulp van begeleiders games te leren maken. Het is boeiend om te zien hoe jongeren van 7 à 8 jaar vertrouwd zijn met de computerprogrammas om niet alleen spelletjes te spelen, maar vooral eigen games te maken.

Bekijk het filmpje