De Genks ook in 2011

Het project “De Genks” om een idee te krijgen hoe we onze Genkse samenleving beter kunnen maken, bevroeg in 2010, 3200 Genkenaren. De resultaten werden neergeschreven in De Genksenaar, een krant die bij iedereen in de bus terecht kwam. In 2011 gaat het project verder

Bekijk het filmpje

De Slagmolen sluit

Meer dan 25 Genkse culturele verenigingen zijn dakloos geworden nu Renaat Huygen De Slagmolen sluit. Sinds 1966 werd de watermolen omgebouwd tot een gezellig bruin café. Hier zou Renaat Huygen, eerst samen met zijn vader en later samen met zijn vrouw Lieve, niet alleen dorstigen, maar ook  zangkoren, fotoclubs en Vlaamse verenigingen opving.

Bekijk het filmpje

Genk door schildersogen

Op C-Mine loopt nog een buitengewone tentoonstelling over Genk bekeken door schildersogen in de periode 1850-1950. Niet minder dan werken van 40 schilders tonen het verleden van Genk. Nog te bezoeken tot 5 december. Een must voor elke Genkenaar.

Bekijk het filmpje

Sint-Martinusvuur

Op het Evenementenplein kwamen alle deelnemers aan de Sint-Martinusstoet samen om het Martinusvuur te zien branden. Maar eerst was er nog een mooie vuurshow. Nadat het Martinusvuur brandde begon een fantastisch vuurwerk, waar groot en klein plezier aan beleefde.

Bekijk het filmpje

Nieuw kookboek voorgesteld

OWMW en Stad Genk werkten met Genk Preventief Gezond en Sodexo samen een practisch kookboek uit  waarmee men niet alleen gezond kan koken maar ook budgetvriendelijk. Het boek richt zich zeker niet alleen tot mensen die het financieel moeilijk hebben, iedereen kan er heel wat uit leren om gezond en lekker te eten

Bekijk het filmpje