BNP Paribas Fortis Foundation

BNP Paribas Fortis Foundation geeft elk jaar Awards in de verschillende provincies aan verenigingen die kansarme kinderen en jongeren meer kansen willen geven. In het kasteel van Bokrijk kregen 4 Limburgse  vzw’s hun award. In het totaal ontvingen deze verenigingen samen 54.000 euro. Vielen in de prijzen: vzw Kiwanis Hasselt  De Langeman, vzw Balancirk uit Kuringen, vzw de Egeltjes uit Sint Truiden en de Mediclowns uit Zonhoven.

Bekijk het filmpje

Laatste gemeenteraad 2011

Het politieke jaar zit er in Genk weer op. De laatste gemeenteraad had plaats in de bibliotheek, gezien men dit jaar grote werken bezig is in het stadhuis. Met deze korte reportage kunnen wij uiteraard geen echt inhoudelijk beeld geven van de gemeenteraad, maar je kan de sfeer even proeven. Vanuit de verschillende fracties werden hoogte- en dieptepunten weergegeven

Bekijk het filmpje

Yohoho weer van start

Het Winterdorp Yohoho is van nu tot 8 januari geopend op de Markt in Genk. De ijsglijbaan, uitgebaat door de Kiwanisclub De Heimaaier van Genk is zeker de grote blikvanger. Kinderen mogen 4 maal op de glijbaan voor 1 euro. De opbrengst gaat integraal naar goede doelen.

 

Bekijk het filmpje

De Sint in Kolderbos

Geneeskunde voor het Volk had in samenwerking met de jeugdwerking GIGOS- Zuid de Sint uitgenodigd in de lokalen van Chiro Sint Gerolf in Kolderbos. Meer dan 100 kinderen kwamen een plezieirige namiddag beleven, geanimeerd door de vrijwilligers van GIGOS. Achteraf kregen alle aanwezigen nog een zak met lekkers

Bekijk het filmpje

Marqueteurs schenken kunstwerk

De Vereniging van Marqueteurs bestaat 10 jaar in Genk. Marqueterie is een oude techniek waarbij verschillende materialen door elkaar worden gebruikt in geometrische of figuratieve motieven. De materialen kunnen allerlei soorten hout of goud, zilver en of paarlemoer zijn. Voor Stad Genk hadden zij een kaart van Genk gemaakt met alle wijken in een andere houtsoort.

Bekijk het filmpje

Euregio bestaat 35 jaar

Euregio Maas Rijn bestaat 35 jaar. Het is een grensoverschreidend samenwerkingsverbond tussen 5 regio’s; Belgisch Limburg, Nederlands Limburg, de Regio Aken, de provincie Luik en het Duitstalig deel van België. In dit gebied worden allerlei projecten uitgewerkt, gepatroneerd door Europa, die ten goede komen aan zo’n 4 miljoen inwoners

 

Bekijk het filmpje

Taxi Taxi wordt lachen geblazen

Het Nieuw Genker Toneel brengt op 19, 25 en 27 november het eerste stuk van het seizoen op de planken van de schouwburg van het stadhuis. Het een klucht van Ray Cooney, Taxi Taxi.  Een man heeft twee echtgenotes, een in Genk en een in Hasselt. Hij kan daar goed mee leven tot hij in het ziekenhuis belandt. Regiseur René Meuwis staat borg voor de regie

Bekijk het filmpje

50 jaar Scouts Genk centrum

In 1961 zouden 3 jonge kerels, Erik Lambrechts, Robert Bijnens en Paul Olijff het initiatief nemen om een scoutsgroep in Genk op te richten. De scoutsgroep zou in die jaren niet alleen blijven bestaan, maar tot een van de sterkste scoutsgroepen van Vlaanderen uitgroeien. Deze verjaardag werd officieel gevierd in C-Mine

Bekijk het filmpje

Carnavalseizoen geopend in Genk

Traditioneel begint het nieuwe Carnavalseizoen op de elfde van de elfde. In Genk wordt de start gegeven met de aanstelling van de nieuwe Stadsjeugdprins. Jefke Bergmans of Jef I werd aangesteld als nieuwe Jeugdprins. Hij is 11 jaar en de zoon van de 39ste Stadsprins Jan Bergmans. Jef heeft nog een oudere zus van 12 en een jongere broer van 8. Hij speelt volleybal bij Racing Genk en is lid van het zangkoor Popcorn van Termien.

Bekijk het filmpje

Moslims vieren met niet-moslims

Het is stilaan een traditie geworden dat de Genkse Moslims na hun Offerfeest op de Genkse marktdag gratis hapjes en thee uitdelen. De traditie wil dat het vlees van de schapen die geslacht worden voor een derde deel zelf wordt gehouden voor de eigen familie, een derde wordt gedeeld met vrienden en kennissen en een derde deel wordt geschonken aan de armen.

Bekijk het filmpje

Sint Martinusvuur

Na de Sint Martinusstoet wordt op het Evenementenplein de traditionele vuurstapel, het Sint Martinusvuur, ontstoken. Alle kinderen en jongeren die met de stoet zijn meegegaan worden dan ook nog vergast op een vuurspektakel. Dit jaar waren er vuurspuwers, fakkelakrobaten en luchtakrobatie te zien. De show was van een zeer goede kwaliteit. Dan werd het Sint Martinusvuur aangestoken door Sint Martinus, door burgemeester Wim Dries en door minister Jo Vandeurzen. De show werd nog afgesloten met een buitengewoon mooi vuurwerk.

 

Bekijk het filmpje

Feeërieke Sprookjestocht in Molenvijverpark

Ook de vierde editie van de Grabbel&co Sprookjestocht werd een succes. Meer dan 800 Genkse kinderen en ouders lieten zich verrassen door een reeks sprookjesfiguren. Doorheen het Molenvijverpark werden in totaal 14 sprookjes uitgebeeld. Meer dan 30 animatoren van de Genkse grabbelpas werkten met man en macht aan een  betoverend resultaat waar jong en oud heel veel plezier beleefden.
 

De Sfeer schenkt kunstwerk

Sint Vincentius bestaat 25 jaar in Genk. Voor die gelegenheid hebben mensen van het ontmoetingscentrum De Sfeer in de Grotestraat een zelf ontworpen kunstwerk geschonken aan de Sint Vincentiusvereniging.  De Sfeer is een ontmoetingscentrum voor mensen die in onze maatschappij uit de boot vallen of het om de een of andere reden tijdelijk moeilijk hebben.

 

Bekijk het filmpje

Vitamientje speelt toneel

De verschillende Genkse toneelverenigingen zitten in de periode dat zij hun eerste productie van het werkjaar voorstellen. Volkstoneelgroep Vitamientje is al eerste aan de beurt met “Vrolijke vrouwtjes van 40”. Het is een blijspel over huwelijksperikelen. 21, 22, 23 en 29 oktober zijn de opvoeringsdata in de schouwburg van het stadhuis

 

Bekijk het filmpje

Audities voor Genker Revue 2012

In samenwerking met de Dienst Cultuur wordt er in 2012 weer een nieuwe Genker Revue opgevoerd. Het scenario was o.a. van de pen van René Swartenbroekx. Roel Vanderstukken, acteur, zanger en regiseur zal de regie voeren van deze revue. Uiteraard spelen allerlei toneelverenigingen mee en ook ballet en zang zal verzorgd worden door Genkse verenigingen. Wat nieuw is, is dat ook allochtone groepen en acteurs kwammen opdagen om mee te doen. Het wordt dus een echte Genker revue.

Bekijk het filmpje

Actie tegen slingervuil, wildplassen en vandalisme

De stad wil met een ludieke actie de aandacht richten op slingervuil, wildplassen en vandalisme in  het stadscentrum. ‘Respect?!’ heet de actie. Men vraagt hiermee respect  voor de omgeving, voor elkaar en voor de regels. De campagne komt er na vaststellingen rond slingervuil, wildplassen en vandalisme. Niemand minder dan Eline De Munck en Brahim komen naar het Stadsplein om de boodschap kracht bij te zetten.

 

Bekijk het filmpje

Senioren sporten

Tijdens de Seniorenveertiendaagse kwamen een 100-tal senioren samen in het Sportcentrum om te sporten.  Vanaf ’s morgens konden ze deelnemen aan netbal/volleybal, zumba, petanque, aquajoggen, oriëntatieloop, spinning en Yoga.  De dag werd afgesloten met koffie en gebak.

 

Bekijk het filmpje

Genk heeft een eigen wijnetiket

In samenwerking met de Delhaizegroep is vanaf vandaag in de vestigingen van Delhaize in het centrum en in Waterschei, een fairtrade rode wijn te koop met een etiket “Cuvèe Genk”. De wijn is afkomstig uit Chili. Het is een leuke drinkbare wijn aan een heel betaalbare prijs. De wijn werd door de directie voorgesteld aan burgemeester Wim Dries en schepen Geert Swartenbroekx.

 

Bekijk het filmpje

Scouts Termien bestaan 60 jaar

De Scoutsgroep Termien bestaat 60 jaar. De oudscouts en oudleiders vonden dat dit moest gevierd worden. Ze organiseerden nog op de goede oude wijze de vlaggengroet en een bostocht met kompas. ’s Avonds waren heel wat oudleden komen opdagen voor de BBQ. De dag werd afgesloten met een kampvuur

 

Bekijk het filmpje

25 jaar Oekraïens Orthodoxe kerk

Tijdens een kerkplechtigheid ter gelegenhied van het 25-jarig bestaan van de Oekraiens Orthodoxe kerk  in Genk kreeg Priester Vital  Derewianka  de hoogste onderscheiding voor een gehuwd priester. Hij mag vanaf nu de mitra (de gouden mijter) dragen. Hij kreeg de mitra uit handen van de Amerikaanse aartsbisschop Daniel

Bekijk het filmpje