Sint-Barbara terug in C-Minegevel

Wie voor de C-Minegevel stond zag boven de ingang van Euroscoop een lege gevelnis. Sommigen beweerden dat daar ooit het beeld van Sint-Barbara gestaan heeft. Maar blijkbaar zijn hier geen bewijzen van. Vandaag werd er door kunstenares Sofie Muller een nieuwe Sint-Barbara geplaatst. Monumentenzorg heeft echter slechts een tijdelijke vergunning gegeven. Wil je dat het beeld er blijft staan, dan moet je een mailtje doen naar kristof.reulens@genk.be met de tekst: wij willen Barbara houden.

 

Bekijk het filmpje

Heikneuters op pelgrimstocht naar Tongeren

Jaarlijks komen vanuit 7 streken pelgrims naar Tongeren. Het begon eerst vanuit Maastricht, nadien vanuit de Voerstreek. St-Truiden en Borgloon volgden. De Genkse wandelvereniging De Heikneuters vonden dat dit ook vanuit Genk moest kunnen. Dit jaar doen ze dus voor de eerste maal mee. Ze vertrokken met 70 van aan de kerk van Oud-Waterschei

Bekijk het filmpje

Wetenschappelijk Ouderenbehoeftenonderzoek voorgesteld

Op C-Mine werden de resultaten van het Ouderenbehoeftenonderzoek voorgesteld.  750 senioren werden bevraagd over hun woonsituatie, gezondheid, veiligheidsgevoel, deelname aan het openbaar leven, enz. De reslutaten vallen volgens prof Nico De Witte erg mee. Senioren noemen zich in Genk gelukkig. Zeker wanneer men de Genkse resultaten vergelijkt met de gemiddelden van Vlaanderen of de andere Limburgse gemeenten.

Bekijk het filmpje