Medioren leren boogschieten

Met het project “Genk Beweegt” wil men medioren en senioren stimuleren om meer te bewegen. Het project ontstond naar aanleiding van een advies aan de Adviesraad 55+, meer bepaald van de werkgroep Medioren. In de komende maanden zal men van een hele reeks sporten kunnen proeven. Nu kon men leren boogschieten.

Spoorwegbrug over Albertkanaal open

Sinds mei  vorige jaar was de brug over het Albertkanaal aan de sluis van Genk in herstelling. De totaal vernieuwde brug ging vandaag weer open in het bijzijn van de Federale en de Vlaamse ministers van Mobiliteit. Ook de Ceo’s van de Waterwegen en Infrabel waren erbij.

Senioren maken Radio op GRK

Voor het 50-jarig bestaan van de Genkse Seniorenraad kwam er voor 1 dag een samenwerking tot stand tussen GRK en de Seniorenraad. Medioren en senioren mochten een ganse dag een programma maken en uitzenden vanaf de studio van GRK op de Noordlaan.

Kringloopwinkel Reset heropend op Bosdel

De gekende kringloopwinkel op Bosdel werd gemoderniseerd. Hij werd officieel heropend. De kringloopwinkel speelt een belangrijke rol in het duurzaam gebruik van goederen. Ook is het een sociaal tewerkingsproject. Niet minder dan 41.200 mensen kwamen in 2021 iets kopen in de winkel

Safety Lab in T2-Campus geopend

Elke bestuurder van een intern transportmiddel, zoals een heftruck, een hoogtewerker e.d. moet volgens de wet een opleiding gevolgd hebben. Syntra PXL heeft daarom een opleidingsplaats gevonden op de T2-Campus.

Genkse hulp voor Oekraïne

Ook in Genk zijn organisaties bezig om hulp in te zamelen voor de vluchtelingen van Oekraïne. De Oekraïense Katholieke kerk op de Binnenlaan 33 in Waterschei is een van de belangrijke inzamelpunten in Genk. Er is vooral vraag naar medisch materiaal, pampers en kinderkleding.