Met de motor voor het goede doel

De “Distinguished Gentleman’s Ride” vertrok dit jaar in 12 Belgische steden, waaronder ook in Genk. De DGR haalt sponsorgeld op om te geven aan het prostaatkankeronderzoek. verleden jaar werd 6 miljoen dollar ingezameld  door 116.000 motorrijders in 104 landen.

Herdenking Ostarbeiters in Waterschei

In de WO II werden willekeurige mannen en vrouwen in Oekraïne en Polen, gedeporteerd naar Genk om voor de Duitsers in de mijnen te werken. Ze verbleven in barakkenkampen in Waterschei en Winterslag, in de meest ongezonde omstandigheden en met onvoldoende voedsel.

Expo “Wolven in Limburg” geopend

Natuur en Bos heeft een tentoonstelling geopend in Thor Central op Thor Park over “Wolven in Limburg”. Men kan de expo bezoeken elke woensdag vrijdag, zaterdag en Zondag van 13 tot 18u. Je krijgt er antwoord op alle vragen over het verschijnsel van de wolven in ons land

Zoek rust aan onze Kust

In Coronatijden wordt ons gevraagd om druk bezochte plaatsen te mijden. Wanneer je het te druk op de dijk van onze kust vindt, raad ik je aan om eens een fiets of autotocht te maken in het achterland, bijvoorbeeld in “Bachten de Kupe”