Wereldwijkfeest in De Pionier in Zwartberg

De Pionier is dankzij de burgerbudgetten weer nieuw leven ingeblazen als multicultureel wijkcentrum waar verschillende verenigingen gaan samenwerken. Ook werd vanuit de vereniging Heideblook een nieuwe wijkwandeling doorheen Zwartberg voorgesteld.

Tomatfest in Nomadland

Elk jaar op het einde van augustus of het begin van september gaat het Tomatfest door in Nomadland. De gelegenheid om nog eens buren en vrienden te ontmoeten, maar ook de plaats om te leren hoe men passata maakt van lekkere Italiaanse tomaten.

Zuster Wilma gevierd voor haar 80 jaar

In 1965 kwam Zuster Wilma, als novice naar Bethanië om jongeren te begeleiden. Zij verrichte ook veel werk in het socio-culturele werk van Kolderbos. Zij organiseerde dansnamiddagen leerde jongeren musiceren. Vandaag werd ze 80 jaar en dat vond men tijd om de “Dansende Non” nog eens te vieren vanuit de oud-leden van Kolbela.

Duizenden profiteren van Vollebak Vennestraat

Al verschillende jaren organiseert men tijdens de twee laatste zaterdagen van augustus en de twee eerste zaterdagen van september een groot multiculinair feest met multiculinaire hapjes, drank en muziek in de Vennestraat. Er wordt soms ook gedanst. Vrienden, familie, buren ontmoeten elkaar en het wordt een echt gezellige boel.

Iedereen Donderdagt

Elke eerste donderdag van mei tot september komt er een massa mensen samen in het Centrum om een leuke avond te beleven met muziek, een babbeltje met vrienden of buren, om een glaasje te drinken of een hapje te eten. Niet te versmaden, zeker als er nog een lekker weertje bijkomt.

Zondagsmarkten weer van start

Voor de 45ste maal gingen de Zondagsmarkten in Genk weer van start. Meer dan 700 standhouders bieden de meest verschillende voorwerpen aan. Een wandeling over de Genkse Zondagsmarkt is altijd een leuke belevenis. De Genkse Zondagsmarkt is uitgegroeid als de grootste rommelmarkt in Vlaanderen

Yamaha XS 1100-motortreffen in De Schacht

De Yamaha XS 1100 bleek een voltreffer te zijn in 1978. Het was één van de eerste moto’s die met viertakt-motoren  waren uitgerust. Vandaag hebben bezitters van deze motoren zich internationaal verenigd in clubs. Dit jaar kwamen een 200-tal motorijders samen in De Schacht op de Noordlaan.

Bokrijk weer volledig open

Het openluchtmuseum van Bokrijk is weer volledig toegankelijk. In Haspengouw lopen de acteurs weer rond die het dorp echt naar het begin van vorige eeuw terugbrengt. Ook was het het weekend van Pasen zodat de kinderen paaseieren konden rapen.

De Iftar in de Fatih Moskee in Winterslag

Tijdens de Ramadan, de vastenmaand, eten of drinken gelovige moslims niet van zonsopgang tot zonsondergang. ’s Avonds, van zou gauw de zon ondergaat zullen ze in familie of in groep in de Moskee de “vasten breken”. De maaltijd die dan volgt is de Iftar. Het is gebruikelijk dat Moslims ook niet-gelovigen uitnodigen.