Dag van de Wetenschap

27 november is het de Internationale Dag van de Wetenschap. In Genk kon men gratis op drie plaatsen, T2-Campus, Energyville en in de Cosmodrome wetenschappelijke activiteiten meemaken en soms zelf doen.

Genks peterschip heeft nieuwe kapitein

Genk is peterstad van de mijnenjager Crocus M917 en dat sinds 1986. Vandaag kreeg het vernieuwde schip een nieuwe bevelhebber, Luitenant-ter-Zee Eerste Klasse Jürgen Claus. De overdracht van het schip gebeurde in aanwezigheid van de stafchef van de Marine  Kapitein-ter-Zee Tanguy Botman.

Eindejaarsactiviteiten op het Marktplein

In december werd er de laatste jaren altijd een grote tent met ijspiste geplaatst op het Marktplein. Dit jaar wordt het geen ijspiste maar een rolschaatspiste. In de tent zal men ook het WK voetbal op schermen kunnen volgen. De BAR GOUD is een initiatief van Horeca Genk

11 Novemberviering

Zoals elk jaar herdenken wij de dag waarop de gruwel van de eerste Wereldoorlog stopte, wapenstilstand op 11 november 1918. De herdenking begint altijd met een mis in de Sint Martinuskerk, waarna bloemen worden gelegd bij het monument voor de Genkse gesneuvelden van de beide wereldoorlogen.