PARKIES 22

Zoals elk jaar in de maanden juli en augustus gaat het gratis muziekfestival Parkies door op het Evenementenplein en dit op dinsdagavonden van 19 tot 23u. In augustus zijn er nog drie Parkies-avonden te beleven

Nationale Feestdag in Genk

Op 21 juli wordt elk jaar de Nationale Feestdag gevierd. In Genk gebeurt dit met een Te Deum in de St.-Martinuskerk. Nadien worden bloemen neergelegd door de Burgemeester en de Schepenen bij het monument van de Gesneuvelden aan het Oud Gemeentehuis.

Wandelen over de Zondagsmarkt

Van in 1977 worden in Genk-Centrum, in juli en augustus rommelmarkten gehouden. Dit zijn de Zondagsmarkten die ontstonden in 1977 en ingericht werden door de Jonge Economische Kamer (JCI-Genk). De Zondagsmarkt is echt een must, zeker bij mooi weer.

Naar de Zomerbar in het SportinGenk Park

Op zaterdag 30 juli en op 6, 13 en 20 augustus kan je vanaf 14 tot 17u de Zomerbar bezoeken. Elke zaterdag staat in het teken van een bepaalde activiteit: avonturenwandeling, vechtsportnamiddag, urban sports en op de laatste zaterdag een zwembadnamiddag.

Iedereen donderdagt

Elke eerste donderdag van de maand, tot september gaat in Genk-Centrum, de gezellige happening “Iedereen donderdagt” door. De Horeca van het centrum zorgt dan voor muzikale animatie, lekkere hapjes en drankjes. Zeker bij goed weer is het een beetje vakantie in eigen stad