De Sfeer schenkt kunstwerk

Sint Vincentius bestaat 25 jaar in Genk. Voor die gelegenheid hebben mensen van het ontmoetingscentrum De Sfeer in de Grotestraat een zelf ontworpen kunstwerk geschonken aan de Sint Vincentiusvereniging.  De Sfeer is een ontmoetingscentrum voor mensen die in onze maatschappij uit de boot vallen of het om de een of andere reden tijdelijk moeilijk hebben.

 

Bekijk het filmpje

Vitamientje speelt toneel

De verschillende Genkse toneelverenigingen zitten in de periode dat zij hun eerste productie van het werkjaar voorstellen. Volkstoneelgroep Vitamientje is al eerste aan de beurt met “Vrolijke vrouwtjes van 40”. Het is een blijspel over huwelijksperikelen. 21, 22, 23 en 29 oktober zijn de opvoeringsdata in de schouwburg van het stadhuis

 

Bekijk het filmpje

Audities voor Genker Revue 2012

In samenwerking met de Dienst Cultuur wordt er in 2012 weer een nieuwe Genker Revue opgevoerd. Het scenario was o.a. van de pen van René Swartenbroekx. Roel Vanderstukken, acteur, zanger en regiseur zal de regie voeren van deze revue. Uiteraard spelen allerlei toneelverenigingen mee en ook ballet en zang zal verzorgd worden door Genkse verenigingen. Wat nieuw is, is dat ook allochtone groepen en acteurs kwammen opdagen om mee te doen. Het wordt dus een echte Genker revue.

Bekijk het filmpje

Actie tegen slingervuil, wildplassen en vandalisme

De stad wil met een ludieke actie de aandacht richten op slingervuil, wildplassen en vandalisme in  het stadscentrum. ‘Respect?!’ heet de actie. Men vraagt hiermee respect  voor de omgeving, voor elkaar en voor de regels. De campagne komt er na vaststellingen rond slingervuil, wildplassen en vandalisme. Niemand minder dan Eline De Munck en Brahim komen naar het Stadsplein om de boodschap kracht bij te zetten.

 

Bekijk het filmpje

Senioren sporten

Tijdens de Seniorenveertiendaagse kwamen een 100-tal senioren samen in het Sportcentrum om te sporten.  Vanaf ’s morgens konden ze deelnemen aan netbal/volleybal, zumba, petanque, aquajoggen, oriëntatieloop, spinning en Yoga.  De dag werd afgesloten met koffie en gebak.

 

Bekijk het filmpje

Genk heeft een eigen wijnetiket

In samenwerking met de Delhaizegroep is vanaf vandaag in de vestigingen van Delhaize in het centrum en in Waterschei, een fairtrade rode wijn te koop met een etiket “Cuvèe Genk”. De wijn is afkomstig uit Chili. Het is een leuke drinkbare wijn aan een heel betaalbare prijs. De wijn werd door de directie voorgesteld aan burgemeester Wim Dries en schepen Geert Swartenbroekx.

 

Bekijk het filmpje

Scouts Termien bestaan 60 jaar

De Scoutsgroep Termien bestaat 60 jaar. De oudscouts en oudleiders vonden dat dit moest gevierd worden. Ze organiseerden nog op de goede oude wijze de vlaggengroet en een bostocht met kompas. ’s Avonds waren heel wat oudleden komen opdagen voor de BBQ. De dag werd afgesloten met een kampvuur

 

Bekijk het filmpje